Het was de vervanger van de geliefde Meezing Messiah, in 2012 voor het laatst georganiseerd door de Nationale Reisopera. Directeur-dirigent Nicolas Mansfield bedacht iets nieuws en noemde het Joy to the World. Hij studeerde met het 300-man tellende gelegenheidskoor bijna 20 internationale kerstliederen in, die onder leiding van het Oost-Nederlands Symfonie orkest ten gehore werden gebracht. Samen met rollen voor het pianoduo Blaak, solist Claudia Patacca en het Politiekoor Twente werd dit samenzijn een sfeervolle kerstviering.

Live in de woonkamer
Speciaal voor mensen die het meezing event graag wilden meemaken, maar niet in de gelegenheid waren om naar één van de concerten te komen, organiseerden wij een livestreamverbinding. Dankzij de Nationale Reisopera en Provincie Overijssel kon iedereen op zaterdag 21 december, vanuit de eigen woonkamer genieten van de kerstviering Joy to the World in het Wilminktheater te Enschede.

De uitzending was op vele website te volgen en is later op de regionale en lokale televisiezenders herhaald. De registratie is later ook nog te zien geweest tijdens het jaarlijkse daklozen-diner in de Zwolse WRZV-hallen.

PROJECTTEAM