Vakmensen maken het verschil

“Verdraaid, ik moet van m’n krent afkomen en een vak gaan leren.” Dat is de boodschap die het opleidings- en examencentrum FHKN aan jongeren mee wil geven. Met de video wil het FHKN zowel online als offline (beurzen) de aandacht trekken van de doelgroep en jongeren stimuleren om een vakopleiding te gaan volgen.

Het kon natuurlijk niet anders dan dat we deze productie samen met mensen in opleiding zouden realiseren. Studenten van het Leerwerkbedrijf hebben zelf, onder begeleiding van iGlow Media professionals, het project van idee tot eindmontage uitgevoerd. Het resultaat is een korte en dynamische boodschap, waarin de kijker kennismaakt met drie verschillende jongen vakmensen die hun kunnen aan een opleiding te danken hebben. De ervaring van mensen zelf spreekt nog altijd het beste aan.

Op basis van dit concept zullen ook de toekomstige filmboodschappen van specifieke ambachten gebaseerd worden. Zo ontstaat er een herkenbare lijn van diverse video’s die jongeren enthousiasmeert om voor een vak te kiezen. Van vinoloog tot goudsmit, van bloemist tot ontwerper.

PROJECTTEAM