Jarenlang werd ‘ie gebruikt: een houten leskist waarin voorwerpen uit de collectie van het Verzetsmuseum in Gouda naar scholen werd gebracht. Kinderen konden aan de objecten snuffelen, voelen, ruiken. Zo werd het rijke gedachtegoed overgedragen. Maar de moderne tijd, waarin vooral jongeren informatie verzamelen via digitale middelen, vraagt om moderne oplossingen. iGlow Media ontwikkelde in samenwerking met Het Verzetsmuseum Zuid-Holland en diverse partners De Digitale Leskist. De opdracht: zonder de charme en de kracht van de houten kist te verliezen een digitale, interactieve omgeving ontwikkelen die het belangrijke verhaal over de dagelijkse oorlogspraktijk vertelt.

De Digitale Leskist is een online en interactief lesprogramma voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Het interactieve platform gaat over het dagelijks leven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Schoolkinderen krijgen van opa een rondleiding op de zolder waar hij objecten uit de oorlog verzameld. Opa vertelt verhalen, er zijn achtergronditems opvraagbaar en bijpassende video’s of detailfoto’s van het object. Zo ontdekken de spelers aan de hand van de objecten veel over het alledaagse leven in conflicttijd.

Tijdens de ontwikkeling van het platform is intensief samengewerkt met diverse inhoudelijke (pabo, historici) en technische (webdevelopers) experts om de kwaliteit op de diverse fronten te waarborgen. Met een pilot is de effectiviteit van het platform getest. We zijn trots op dit eindresultaat waar we met veel plezier ruim een half jaar aan gewerkt hebben.

PROJECTTEAM