Bevrijdingsfestival Overijssel live

Op 5 mei aanstaande produceren wij, evenals voorgaande jaren, wederom de livestream van het Bevrijdingsfestival Overijssel (BFO). De marathon uitzending begint om 11 uur en zal tot in de late uurtjes duren. De uitzending is te zien op provincieportaal Jij &Overijssel en vele andere grote en kleine websites in Nederland. Vorig jaar keken er meer dan 100.000 mensen online mee. 

Kijk op 5 mei live op Jij & Overijssel naar de optredens van de twee grootste podia op het Bevrijdingsfestival Overijssel. Gewoon thuis, of onderweg op laptop, tablet of smartphone. De uitzending wordt geproduceerd in samenwerking met studenten van Landstede én vrijwilligers van lokale omroepen die op de dag zelf sfeerverslagen zullen produceren om een goed beeld te geven van de reikwijdte van het festival.

Naast de live-uitzending is vanaf 28 april de opbouw van het terrein live te bekijken via een webcam op het Provinciehuis. Maar op het publieksplatform www.jijenoverijssel.nl is meer te zien en te beleven. Je kunt meechatten, je mening geven en stilstaan bij de waarde van de vrijheid die wij op 5 mei vieren.

Zonder 4 géén 5 mei
Op Jij & Overijssel wordt zowel de Dodenherdenking als de theatervoorstelling ‘Selma’ live uitgezonden. ‘Selma’ vertelt het verhaal van de Zwolse Selma Wijnberg, die in het vernietigingskamp Sobibor haar toekomstige man Chaim ontmoet. Zij weten samen te ontsnappen; een geschiedenis die in Zwolle maar bij weinigen bekend is. Selma hield op haar vlucht een dagboek bij; studenten Theater van ArtEZ Zwolle gebruikten dat voor een voorstelling over in leven blijven, geluk hebben en geluk vinden.

Schermafbeelding 2013-09-09 om 15.20.07-2